ID:     Šifra:

   

Novi član?    Zaboravljena šifra?
ONLAJN KNjIGE Knjige u Flešu Štampane knjige Poziv AUTORIMA i FIRMAMA Kako preuzeti knjigu? PRETPLATA O nama

SVE KNJIGE >>> Humor i satira
Autor: Весна Денчић

Страдање у циклусима


Књиге афоризама Весне Денчић сврставају је у ред наших познатих и признатих афористичара племенитог кова, сматра Жарко Требјешанин, рецезент ове књиге.

- Весна Денчић је од оних аутентичних и даровитих сатиричара који имају ретку и драгоцену способност проницања кроз оно што је на површини, свима видљиво, што је појавно и варљиво, како би испод вела сатканог од привида и обмана разоткрила скривену суштину, која је доступна само изабранима. Али њено главно литерарно умеће није само у скенирању дубинских структура и сагледавању подземних збивања и њиховог смисла, него надасве у снази и вештини уметничког, књижевног обликовања спознатих истина. Лепота њеног брижљиво дотераног афоризма је у једноставности, јасноћи и сажетости израза којим она успева да искаже неке дубоке и „здравом разуму” непојамне психолошке истине. Такав је, рецимо, афоризам:
Ако се добро осећате
значи да сте одавно мртви
,
навео је Требјешанин.


Broj stranica: 115
Cena: 50 dinara

*Iako knjiga ima svoju cenu, možete bez naplate i bez skidanja trenutne slike sa čitanja da pregledate informacije o knjizi i njenih PRVIH PET STRANICA potpuno BESPLATNO!

<-- HOME ||| ČITAJ ONLAJN -->