ID:     Šifra:

   

Novi član?    Zaboravljena šifra?
ONLAJN KNjIGE Knjige u Flešu Štampane knjige Poziv AUTORIMA i FIRMAMA Kako preuzeti knjigu? PRETPLATA O nama
PORUDžBENICA

<<< SVE ŠTAMPANE KNjIGE

Гордана Вучинић Опалић
Мостови у нама
Cena: 1000 dinara"Мостови у нама" је роман о младима, прича о Ани и Федору, матурантима једне београдске гимназије, прича о отуђености, о усамљености, о неразумевању и вршњачком насиљу. Али у исто време, то је прича о љубави, о стрпљењу, о хуманости, о људима са великим срцем. Ово је прича о одлукама које смо донели, о приликама које смо пропустили, прича о храбрости да се суочимо са собом и светом у себи, јер је онај који нас окружује суров. А у њему морамо да постојимо.

VAŠI PODACI:

Ime: Prezime:

Adresa:

PTT broj: Grad:

Država: Telefon:

e-mail:

Naručujem: kom.Pažnja: Knjige se pouzećem isporučuju samo na teritoriji Srbije!


O knjizi:

********************************************************************
Извод из рецензије Јелене Дилбер:

Ана Јелић и Федор Томић су матуранти, ученици истог одељења једне ˷београдске гимназије. На први поглед су сасвим различити и док је Ана изразито повучена, хладна и дистанцирана од људи, одељењска „чудакиња” као последица опрљености траумама напуштања из детињства, толико је Федор отворен, духовит, успешан спортиста и ђак, омиљен у друштву и популаран међу девојкама, син богатих родитеља са перспективом којој је само небо граница.
Међутим, оно што им је заједничко је усамљеност у свету коме осећају да не припадају иако се на различите начине са тим осећањем боре. Један потресан случај вршњачког насиља покренуће точак судбине тако да се ове две усамљеничке душе сударе и саставе у спознаји да ко у чуда верује, чуда му се и остварују, само треба бити довољно храбар у сваком изазову живота, па и у оном најтежем – сопственом одрастању. Градећи дело о младим људима данашњице, ауторка је сабрала све најважније теме о којима се чује и говори сваки дан, теме које су међу нама и дешавају се малтене сваком тинејџеру на ветрометини сазревања – вршњачко насиље, неприлагођеност, неразумевање, пријатељство, љубав, губитак родитеља и трновит пут до постанка квалитетне особе, приближавајући се поджанру проблемског или романа одрастања. У њему је приказана истинитија, тамнија страна адолесцентског живота, њихове стрепње и страхови исто колико и злокбни задах душе бахатих злостављача, заштићених претераном пажњом сопствених неодговорних родитеља.

Vaš ID : gost
Vaš IP : ec2-100-26-179-41.compute-1.amazonaws.com